FAQ - 17 november 2022 om 09:00 - 0 reacties

Ik heb mijn persoonsvolgend budget dit jaar niet opgebruikt, krijg ik nu volgend jaar minder budget?

Stel dat je niet het volledige persoonsvolgend budget gebruikt in een jaar, heeft dit dan gevolgen, krijg je dan bijvoorbeeld het volgende jaar minder budget toegewezen?

Het persoonsvolgend budget is een budget op jaarbasis. Je budget blijft dezelfde hoogte houden, ook al heb je het niet volledig nodig gehad of opgebruikt in het afgelopen jaar. Het bedrag dat aan het eind van het jaar overblijft, kun je niet overdragen naar het volgende jaar. In feite gaat dit terug naar de Vlaamse regering, een bepaald deel kan gebruikt worden voor de toekenning van nieuwe budgetten.

Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) controleert wie weinig van hun budget gebruiken. Ze neemt contact met deze budgethouders, om na te gaan waarom dit zo is. Heb je een aanvaardbare verklaring hiervoor, die het VAPH erkent, dan behoud je hetzelfde bedrag. Anders zullen er wel maatregelen volgen.

Meer over persoonsvolgend budget.

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

Lees ook

 1. 23 juni 2022

  Waar vind ik helpende handen?

  FAQ
 2. 20 september 2023

  Ik wil een huis kopen voor mijn kind: wat zijn de (financiële) gevolgen?

  FAQ Alleen wonen Integratietegemoetkoming (IT) Inkomensvervangende Tegemoetkoming (IVT)
 3. 23 mei 2023

  BOB of Ondersteuningstoeslag - waar heb ik recht op?

  FAQ

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.