Wie is STAN?

Trefpunt STAN is een vereniging voor personen of gezinnen die leven met een verSTANdelijke handicap.

We bieden duidelijke informatie en gaan mee op zoek naar de geschikte ondersteuning voor zowel de persoon met een verstandelijke beperking, als het gezin. Daarnaast organiseren we over heel Vlaanderen (virtuele) interessante infosessies, boeiende lezingen en leuke activiteiten.

Trefpunt STAN is tezelfdertijd een vangnet en een springplank. Een vangnet voor mensen die het - even - moeilijk hebben of nergens terechtkunnen met hun vragen. Een springplank om als een sterkere en beter geïnformeerde gebruiker in het leven te staan.

 • GiPSo ondersteunt je bij de opstart van een eigen initiatief.
 • Zoom vzw helpt je op weg bij de besteding van je persoonsvolgend budget. Wil je op de hoogte gehouden worden van alle nieuws over het persoonlijke-assistentiebudget en persoonsvolgend budget? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Zoom vzw: http://www.zoomvzw.be/nieuwsbrief

Blog

 1. Algemeen - 29/09/2022

  Dromen van... Stan TV

  Meer mensen met een beperking in beeld brengen en hun talenten tonen voor en achter de schermen. Dat is het opzet van Stan TV, het YouTube-kanaal van STAN Trefpunt Verstandelijke Handicap. Met dit (nog te realiseren) project neemt onze vzw deel aan de TrooperDroom.
 2. FAQ - 29/09/2022

  Wat is rechtstreeks toegankelijke hulp?

  Heb je af en toe behoefte aan wat extra hulp? Je wilt bijvoorbeeld dat iemand om de veertien dagen een uurtje langs komt om je administratie op orde te houden? Dan kun je Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH) inschakelen.
 3. 27/09/2022

  Vrijwilliger in de kijker: Alex Ballieu

  STAN steunt op een stevige basis enthousiaste vrijwilligers. Alex Ballieu van STAN Waasland is een van hen. Het voormalig kaderlid bij de NMBS is al meer dan 40 jaar actief in diverse organisaties die de belangen van mensen met een verstandelijke beperking verdedigen.
 4. GiPSo - 26/09/2022

  'Wijzersterk' dagproject voor bijzondere jongeren

  Hoe geef je je schoolverlater een zinvolle dagbesteding? Het is een vraag die menig ouder van een kind met een beperking bezighoudt. De idee voor Wijzersterk kiemde aan de schoolpoort en bij de G-sport. 5 jaar later is de droom om leuke en leerrijke activiteiten op maat van een tiental bijzondere jongeren (en 1 Gerda) aan te bieden een feit.
 5. FAQ - 22/09/2022

  Wie kan bewindvoerder zijn als ik het zelf niet meer kan?

  Als ouder kun je bewindvoerder zijn van je kind met een handicap. Wat als je dit niet meer kunt?
 6. FAQ - 15/09/2022

  Waarom ken ik best de rechtenverkenner?

  Op de website van de rechtenverkenner vind je een overzicht van jouw sociale rechten.

Activiteiten in jouw buurt

STAN organiseert over heel het land interessante infosessies, boeiende lezingen en leuke activiteiten.
Hier kom je te weten wat onze lokale groepen voor jou in petto hebben.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.