Bezoek ons in de bib tijdens het DisABILITY filmfestival

Bekijk er een kleine expo van cartoons en vind info over verstandelijke handicap.

Deel:

Lies van Urk en Ingrid Maes van STAN verwelkomen je graag in de Bib Leuven. Je kan er cartoons bekijken die het taboe rond humor en handicap doorbreken en er is een speciale stand met boeken over verstandelijke handicap. 

STAN Trefpunt vzw is gastheer op het DisABILITY Filmfestival in Leuven. Op donderdag 6 mei presenteren we de film ‘Don’t worry, he won’t get far on foot’.

Maar er is meer: STAN-stafleden Lies van Urk en Ingrid Maes zijn gedurende het festival aanwezig in de BibTweebronnen in Leuven. Ze geven je graag een rondleiding op de tentoonstelling met tekeningen van John Callahan, de cartoonist op wiens leven bovenstaande film is gebaseerd. De tekeningen worden aangevuld met cartoons uit de tentoonstelling ‘Ha Ha Handicap’ (2005) van vzw GRIP (Gelijke Rechten voor Iedere Persoon met een Handicap) die taboes rond humor en handicap doorbreken.

Tijdens de tentoonstelling en het filmfestival, voorziet de Bib een themastand met boeken over verstandelijke handicap. Lies en Ingrid verwelkomen je graag voor een gezellige en coronaveilige babbel en geven je meer uitleg over onze vzw Trefpunt STAN die al sinds 1959 bestaat. Lees hier meer over de rijke geschiedenis van STAN.

Hier vind je het overzicht van alle films die tijdens het DisABILITY Filmfestival dat loopt van 3 tot 8 mei, worden getoond. Registreer je voor ‘Don’t worry, he won’t get far on foot’ op donderdag 6 mei.

Hier vind je info over de Bib. logo bib.png

Prijzen

Tickets voor het onlinefestival zijn gratis, maar je moet je wel inschrijven. Dit doe je via de website van het DisABILITY filmfestival. Klik hier.

Je kan de Bib Tweebronnen gewoon binnenstappen tijdens de openingsuren. Wil je Lies of Ingrid van STAN graag ontmoeten? Stuur dan een mailtje naar hallo@trefpuntstan.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.