Praatcafé STAN ontvangt Dirk De Wachter

Lieven Bax van STAN Antwerpen interviewt psychiater Dirk De Wachter over omgaan met kwetsbaarheid en beperking. 

Deel:

(foto (c) Leen Wauters)

STAN Antwerpen organiseert dit najaar voor het eerst een praatcafé, waarin journalist Lieven Bax met iemand in gesprek gaat over beter leven met een (verstandelijke) handicap. De eerste praatgast die STAN kon strikken is psychiater Dirk De Wachter, die - samen met rouwspecialist Manu Keirse - een boek schreef over kwetsbaarheid en beperking, en de rol die ze kunnen spelen in onze maatschappij.

Het interview over 'Goed leven met kwetsbaarheid en beperking' - met daarna de mogelijkheid om ook als toeschouwer een vraag te stellen - vindt plaats op woensdag 15 september, in het prachtige decor van AMUZ in de Kammenstraat in Antwerpen.

De deuren openen om 19.30 uur, het programma begint om 20 uur.

De toegang voor STAN-leden bedraagt €10 in voorverkoop en € 15 euro aan de kassa. Ieder lid heeft recht op twee tickets aan ledenprijs. Niet-leden betalen respectievelijk €25  en € 30 voor een ticket.

Word nu lid van STAN en geniet van het ledentarief (en tal van andere voordelen).

 

Programma van Dirk De Wachter over 'Goed leven met kwetsbaarheid en beperking'

Prijzen

STAN-leden:  € 10 in voorverkoop - € 15 de avond zelf

Niet-leden: € 25 - € 30

Word nu lid van STAN

Tickets boeken via deze link

Nieuws

 1. Opinie - 21/04/2021

  Een bom(metje) onder het zorgbudget?

  De arbeidsrechter in Ieper geeft 27 bewoners van het MPI De Vleugels in Klerken gelijk in hun klacht tegen het VAPH (Vlaams Agentschap Personen met een Handicap): de daling van hun zorgbudget is onredelijk. Het vonnis van de arbeidsrechtbank is belangrijk, vindt Johan Van Holderbeke, voorzitter van STAN Gent-Eeklo.
 2. Opinie - 16/04/2021

  Iedereen Kevin

  Het nieuws dat Kevin, een jongeman van 29 uit Lommel met een verstandelijke beperking, werd aangevallen door een groepje jongeren, beroert iedereen. We wensen Kevin en alle andere personen met een beperking veel moed toe om de angst niet de bovenhand te laten nemen.  
 3. Informatie - 15/04/2021

  STAN informeert: nieuwe regeling Budgetbepaling Persoonsvolgend Budget (PVB): verandert mijn budget of niet?

  Bij de aanvraag van een Persoonsvolgend Budget (PVB) wordt aan de hand van je ondersteuningsvraag en de gegevens die het multidisciplinair team verzamelt, een budgetcategorie voorgesteld. Dit geeft een idee van hoeveel geld je per jaar zou kunnen krijgen.  
 4. Informatie - 12/04/2021

  STAN informeert: combineren van zorgtoeslag en inkomensvervangende/ integratietegemoetkoming niet meer mogelijk

  In eerdere nieuwsberichten hebben jullie kunnen lezen over de leeftijdsverlaging van de inkomensvervangende en integratietegemoetkoming (IVT en IT) van 21 naar 18 jaar. Door deze verlaging werd het opeens mogelijk om de zorgtoeslag voor kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte (Groeipakket) te combineren met de genoemde tegemoetkomingen. Dat is echter niet de bedoeling, dus de Vlaamse Regering doet een voorstel voor een wijzigingsbesluit; de zorgtoeslag kan nog wel toegekend worden tot 21 jaar, maar de combinatie met een IVT en/of IT zal niet mogelijk zijn.
 5. Informatie - 31/03/2021

  STAN informeert: wat zijn de coronamaatregelen voor deze paasvakantie?

  Mag mijn kind op kamp? Met hoevelen mogen we buiten komen? Waar vind ik opvang? We zetten de laatste maatregelen op een rijtje.
 6. Algemeen - 29/03/2021

  Oproep: wat is de impact van corona op personen met een verstandelijke handicap?

  De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een impact op ons allemaal. Laat je stem horen en neem deel aan de enquête.

Activiteiten in jouw buurt

STAN organiseert over heel het land interessante infosessies, boeiende lezingen en leuke activiteiten.
Hier kom je te weten wat onze lokale groepen voor jou in petto hebben.

 1. 28 april 2021

  Webinar - Zorgvolmacht en bewindvoering

  Zodra je 18 wordt, krijg je bepaalde rechten en plichten. Als ouder van een kind met een verstandelijke handicap vraag je je af wat je kind zelf kan beslissen. Waar heeft hij/zij hulp bij nodig? Hoe zorg je ervoor dat alles goed geregeld is?
 2. 3 mei 2021

  DisABILITY Film Festival Leuven

  Van 3 tot 8 mei vindt in Leuven de elfde editie van het DisABILITY Filmfestival plaats. Op het programma staan elf films en documentaires met personen met een handicap in de hoofdrol. STAN is gastheer van één daarvan.
 3. 6 mei 2021

  Webinar GiPSo - Hoe zet je een goede vrijwilligerswerking op?

  In samenwerking met het steunpunt vrijwilligerswerk Brussel organiseert GiPSo een infoavond over hoe je een goede vrijwilligerswerking kan opzetten voor je project. Sarah Eelen en Barbara Fruyt delen hun uitgebreide kennis hierover.Isabel Van Eynde en Catherine Van Den Branden van het ouderproject Bijs zullen de uiteenzetting aanvullen met hun ervaring uit de praktijk.
 4. 20 mei 2021

  Webinar GiPSo - 'Goed en duurzaam samen-leven in een nieuw project … kan de natuur het ons leren?

  In deze webinar brengt Valérie Carrette, medewerker van de organisatie Hefboom voor sociaal en duurzaam ondernemen, het kader van de permacultuur en hoe we met dit kader naar de realiteit van onze (ouder)initiatieven kunnen kijken. Thema’s die aan bod komen, zijn: hoe kunnen we denken als een ecosysteem? Hoe kunnen we vanuit zelfzorg groeien naar ons volle potentieel, hoe kunnen we elkaar echt beluisteren, feedback en steun geven, hoe ontwikkelen we een levende en veerkrachtige groep, hoe kunnen we ons verbinden met de wereld rondom ons?
 5. 26 mei 2021

  Webinar GiPSo - Zelf een woon- of dagbestedingsproject starten!

  GiPSo organiseert een online infomoment voor iedereen die overweegt een woon- of dagbestedingsproject op te starten. 
 6. Nieuwpoort

  4 september 2021

  Boottocht met de Yzerstar

  Wie gaat mee bootjevaren op de Yzer met ons? Paul Bruno gaat alvast mee aan boord. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.