Algemeen - 18 oktober 2022 om 10:41 - 0 reacties

KULeuven zoekt gezinnen voor onderzoek naar noden en budget van kinderen met een handicap

Eef Gijbels, Julie Vincken en Wim Van Lancker, onderzoekers aan het Centrum voor Sociologisch Onderzoek van de KULeuven willen via onderzoek de noden en kosten van gezinnen van kinderen met een handicap in kaart brengen.

Ze zijn daarom op zoek naar gezinnen met kinderen tussen de 6 en 10 jaar met een licht verstandelijke beperking, autismespectrumstoornis of beiden of cerebrale parese. Ze willen graag met de ouders in gesprek gaan tijdens een groepsgesprek (focusgroep) om de extra noden en kosten in te schatten waar deze gezinnen mee te maken krijgen.

De onderzoekers hebben vier profielen opgesteld van kinderen die als leidraad dienen in de gesprekken. Het is echter niet zo dat jouw situatie precies moet overeen komen met het profiel, het is meer een leidraad om het gesprek te openen. Het gesprek zal gaan over wat de gezinnen en de kinderen bijvoorbeeld nodig hebben op het vlak van therapieën, medicatie, ontspanning of vervoer.

Meer informatie kun je vinden in de folder in bijlage.

Contactpersoon is Eef Gijbels:

eef.gijbels@kuleuven.be of 016-32.88.87 (bereikbaar van ma-vrij, 9u-17u).

Documenten

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

Lees ook

  1. 29 september 2022

    Dromen van... Stan TV

    Algemeen
  2. 18 april 2024

    Herbekijk het webinar seksualiteit, intimiteit en relaties

    Algemeen
  3. 12 maart 2024

    UPDATE: Protestactie tegen de wachtlijsten in Hasselt

    Algemeen Antwerpen Brugge-Oostende Gent-Eeklo Limburg Klein-Brabant Midden-Brabant-Leuven Zuid-Oost-Vlaanderen Pajottenland Tienen Waasland Westhoek Zuid-West-Vlaanderen Noord-West-Brabant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.