Algemeen - 26 januari 2023 om 09:59 - 0 reacties

Gedichtendag - 'Twee uur per maand kom ik van je houden'

Luc C. Martens heeft een zus (66 jaar) met een verstandelijke beperking. In het boekje 'Twee uur per maand kom ik van je houden', bundelde hij enkele gedichten die hij voor haar schreef. 

"Mijn zus heeft een verstandelijke beperking type 2.", aldus auteur Luc. C. Martens, "Dit als gevolg van een hersenvliesontsteking dat op zijn beurt het gevolg was van een slecht gediagnosticeerde middenoorontsteking.

Dit gebeurde in de jaren 50 want mijn zus is nu 69 en verblijft in Kerckstede, Oostnieuwkerke. Ik zelf ben 66 en ben daarmee opgegroeid en daar mijn hele leven mee geconfronteerd. Nu ben ik tevens bewindvoerder. Sedert 20 jaar schrijf ik gedichten en zo vond ik ook inspiratie bij mijn zus maar ook in onze familiale omgeving en in meerdere voorzieningen…

De gedichten zijn mede geschreven vanuit het besef dat ik als broer  mijn eigen leven ben gegaan… en eigenlijk maar beperkt aandacht heb gehad."

Meer info over de bundel vind je op deze link.

Gedicht voor mijn zus

De dichtbundel 'Twee uur per maand komt ik van je houden', is uit bij uitgeverij P. Je kan het bestellen via

https://luccmartens.be/gedichtenbundels#Twee-uur-per-maand

luc.c.martens@gmail.com

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

Lees ook

 1. 29 september 2022

  Dromen van... Stan TV

  Algemeen
 2. 12 maart 2024

  UPDATE: Protestactie tegen de wachtlijsten in Hasselt

  Algemeen Antwerpen Brugge-Oostende Gent-Eeklo Limburg Klein-Brabant Midden-Brabant-Leuven Zuid-Oost-Vlaanderen Pajottenland Tienen Waasland Westhoek Zuid-West-Vlaanderen Noord-West-Brabant
 3. 25 februari 2024

  Denkdag Welbevinden en bescherming bij handicap: het verslag en aanbevelingen

  Algemeen Bewindvoering

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.