FAQ - 23 februari 2023 om 09:00 - 0 reacties

Waar vind ik een zinvolle dagbesteding?

De zoektocht naar een geschikte dag invulling is voor een volwassen persoon met een handicap en zijn/haar ouders vaak een uitdaging.

Ben je als ouder op zoek naar een zinvolle dagbesteding, woonondersteuning of individuele begeleiding voor je volwassen kind, dan vind je informatie in de VAPH-wegwijzer. Deze wegwijzer geeft de namen en adressen van erkende voorzieningen die ondersteuning aanbieden binnen de Rechtstreeks Toegankelijke Hulp of het Persoons Volgend Budget.

Begeleid werken is een vorm van onbetaalde bezigheid op de gewone arbeidsmarkt alleen bestemd voor personen met een (vermoeden van) handicap. Heel wat voorzieningen bieden begeleid werken aan, of hebben een mobiele dienst die het organiseert. Welke dat zijn, kun je terug vinden in de VAPH-wegwijzer. De vergoeding van de begeleiding kan via Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH) of het Persoonsvolgend budget (PVB).

Daarnaast bestaat er de onafhankelijke organisatie Werkburo. Dit is een organisatie die begeleid werken aanbiedt in verschillende provincies.

Er ontstaan steeds meer initiatieven op het gebied van groene zorg. Hierbij worden een groene omgeving en zorg gecombineerd. Denk hierbij aan zorgboerderijen. Wil je meer weten, neem een kijkje op de website van Steunpunt Groene Zorg.

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

Lees ook

 1. 20 september 2023

  Ik wil een huis kopen voor mijn kind: wat zijn de (financiële) gevolgen?

  FAQ Alleen wonen Integratietegemoetkoming (IT) Inkomensvervangende Tegemoetkoming (IVT)
 2. 23 mei 2023

  BOB of Ondersteuningstoeslag - waar heb ik recht op?

  FAQ
 3. 9 maart 2023

  Wat is de ondersteuningstoeslag?

  FAQ

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.