Andere - 31 maart 2022 om 14:45 - 0 reacties

Onderzoek: Brussen

Jenthe Van Den Bossche en Femke Jacobs zijn studenten ergotherapie aan de Hogeschool Gent. Voor afronding van hun bachelor zijn ze op zoek naar broers en zussen van personen met een matige tot ernstige verstandelijke handicap die hun ervaringen willen delen rond communicatie.

Heel specifiek doen ze onderzoek naar de communicatie tussen een kind met een verstandelijke handicap en zijn/haar broer of zus en hoe basale stimulatie dit zou kunnen ondersteunen.

Basale stimulatie = een bepaalde benaderingswijze die gericht is op het behouden en uitlokken van waarneming, beweging en communicatie. De lichamelijke waarneming en de zintuigen spelen hierbij een grote rol. Het wordt ingezet bij mensen die zelf niet in staat zijn tot interactie.

Jenthe en Femke zouden graag een online of fysiek gesprek voeren om enkele vragen te beantwoorden over de ervaringen van de broers/zussen. Het gesprek duurt maximaal een uur.

Documenten

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

Lees ook

 1. 17 maart 2022

  Onderzoek: toegankelijkheid gezinszorg

  Andere
 2. 17 maart 2022

  Onderzoek: deeltijdse opvang in Multifunctioneel centrum

  Andere
 3. 02 maart 2021

  Vrijwilliger in de kijker: Fanny Meyers

  Andere Vrijwilliger

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.