Andere - 20 september 2023 om 18:29 - 0 reacties

AFGELAST! Familiedag bij ABC in Brussel!

STAN en GiPSo organiseren een gezellige namiddag waar kinderen en jongvolwassenen met een beperking, samen met hun ouders, broers en zussen, kunnen genieten van op maat gemaakte workshops.

DEZE FAMILIEDAG WERD GEANNULEERD

Wat is ABC? ABC staat voor ART BASICS for CHILDREN en is een kunsthuis voor kinderen in Schaarbeek, niet ver van de kantoren van STAN Trefpunt. Het is ontstaan uit de wens van Gerhard Jäger om prikkelende boeken en spelmaterialen te delen met andere ouders, leerkrachten, pedagogen en kinderen. De boekencollectie die centraal staat in ABC, is uitgegroeid tot een bron van creatieve inspiratie en speelplezier.

Tijdens onze Familiedag kunnen kinderen en jongvolwassenen zich onderdompelen in de interactieve ABC-studio's (zie foto's), waar ze spelenderwijs met hun verbeelding, zintuigen en handen aan de slag kunnen. Natuurlijk kun je ook rondsnuffelen in de boeken die het allemaal mogelijk hebben gemaakt.

Voor wie is deze Familiedag bedoeld? Deze dag is speciaal georganiseerd voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, samen met hun ouders, broers en zussen, en begeleiders. Onder leiding van een gids kunnen groepjes van 10 personen deelnemen aan workshops rond beweging, verteltheater, textiel, natuur, en meer. Of je kunt gewoon een duik nemen in de rijke boekencollectie.

Waar vind je ons? Het ABC-huis bevindt zich op Gaucheretplein 13 in 1030 Brussel, slechts 9 minuten lopen vanaf het Noordstation en de kantoren van STAN.

Wat kost het? Normaal gesproken zou dit pakket 26 euro per persoon kosten, maar we bieden het aan onze leden aan voor slechts 10 euro per persoon. Deze prijs is inclusief alle activiteiten, materiaal, en een verfrissend drankje met een hapje.

Mis deze kans niet om een creatieve dag door te brengen bij ABC in Brussel! Voor meer informatie en om je in te schrijven (bij voorkeur vóór 27 oktober), stuur een e-mail naar nica.broucke@trefpuntstan.be of tanja.virang@gipso.be met als onderwerp 'Familiedag ABC'.

abc Bart

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

Lees ook

  1. 15 januari 2024

    Film 'Dag Ma' nu te zien op vrt max

    Andere Brugge-Oostende Gent-Eeklo
  2. 16 oktober 2023

    G-sport in Vlaanderen: neem deel aan de enqûete

    Andere
  3. 31 maart 2022

    Onderzoek: Brussen

    Andere

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.