We hebben allemaal een plek nodig om te wonen. In de meeste gevallen woont een kind bij zijn/haar ouder(s), totdat het op een gegeven moment na gaat denken over een eigen plek, gaat samenwonen of trouwen.

Voor kinderen/jongeren met een verstandelijke handicap is dit niet evident. Natuurlijk hebben zij dezelfde behoefte aan een plek om te wonen, een plek om zich thuis te voelen. Er komen echter allerlei bijkomende vragen naar boven als je dit realiteit wilt maken. Hoe kun je ervoor zorgen dat deze kinderen de juiste begeleiding krijgen op de plek waar ze wonen? Hoe zit het met de zelfredzaamheid als ze zelfstandig willen wonen? Hoe vind je een voorziening en hoe betaal je deze? Welke mogelijkheden zijn er eigenlijk allemaal op het gebied van wonen? Enzovoort...

"Staf: Je vindt geen brochure waar alle mogelijkheden in opgelijst staan. Er zijn als het ware honderden brochures beschikbaar, maar eigenlijk moet je je eigen brochure schrijven."

STAN helpt je alvast een beetje op weg door een aantal mogelijkheden op te lijsten. Wil je inspiratie opdoen en verhalen lezen van verschillende initiatieven, lees dan ook deze brochure van de Koning Boudewijn Stichting.