Activiteiten in de buurt

De verschillende groepen van Trefpunt Stan organiseren een uitgebreid aanbod aan activiteiten, van dansnamiddagen tot sportactiviteiten en theaterateliers. Ook vakantiereizen en uitstapjes komen aan bod. Als lid kom je in aanmerking voor aantrekkelijke voordelen. Activiteiten in je buurt kun je hier vinden.

Een spelotheek is een beetje hetzelfde idee als een bibliotheek, maar dan gericht op spelen in plaats van lezen. Hier vind je aangepast spelmateriaal, zowel voor kinderen als volwassenen. Je kunt deze materialen ontlenen. Sommige spelotheken bieden ook een snoezelruimte aan. Meer informatie is te vinden via http://www.spelotheken.be/.

Ben je op zoek naar een toffe sportclub, neem dan eens een kijkje op de website van G-sport Vlaanderen. Hier kun je zoeken naar een geschikte club bij jou in de buurt.

Speelpleinwerk biedt kinderen toffe speelkansen in hun vrije tijd. Het is er voor alle kinderen, ongeacht of ze een beperking hebben, uit een ander land komen of uit een kwetsbare omgeving. Om een speelpleinwerking in je buurt te vinden, biedt de website van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk een zoekmachine.

Vakantie

Op vakantie gaan is vaak een hele onderneming. Iemand die met je meedenkt om de passende vakantie te vinden, is dan handig. Vakantiewijzer biedt deze dienstverlening aan. Samen met jou zoekt vakantiewijzer een passend verblijf, bespreekt met het verblijf al jouw wensen en geeft je tips en advies, zodat je zonder zorgen op vakantie kunt gaan.

Ook op de website van Visit Flanders vind je veel adviezen en tips om je reis of daguitstap goed voor te bereiden.

Respijthuizen

Kinderen en jongeren tot 19 jaar met bepaalde ernstige ziekten die thuis worden verzorgd, kunnen verblijven in een respijteenheid. Een gespecialiseerd team geeft ze daar aangepaste verzorging in een sfeer die lijkt op die van een vakantiecentrum. Erkend door RIZIV: