Activiteiten in de buurt

De verschillende groepen van Trefpunt Stan organiseren een uitgebreid aanbod aan activiteiten, van dansnamiddagen tot sportactiviteiten en theaterateliers. Ook vakantiereizen en uitstapjes komen aan bod. Als lid kom je in aanmerking voor aantrekkelijke voordelen. Activiteiten in je buurt kun je hier vinden.

Een spelotheek is een beetje hetzelfde idee als een bibliotheek, maar dan gericht op spelen in plaats van lezen. Hier vind je aangepast spelmateriaal, zowel voor kinderen als volwassenen. Je kunt deze materialen ontlenen. Sommige spelotheken bieden ook een snoezelruimte aan. Meer informatie is te vinden via http://www.spelotheken.be/.

Ben je op zoek naar een toffe sportclub, neem dan eens een kijkje op de website van G-sport Vlaanderen. Hier kun je zoeken naar een geschikte club bij jou in de buurt.

Liever een jeugdbeweging? Akabe is scouting voor kinderen en jongeren met een beperking. Een andere jeugdbeweging is de Chiro waar veel aandacht is voor diversiteit en inclusie.

Speelpleinwerk biedt kinderen toffe speelkansen in hun vrije tijd. Het is er voor alle kinderen, ongeacht of ze een beperking hebben, uit een ander land komen of uit een kwetsbare omgeving. Om een speelpleinwerking in je buurt te vinden, biedt de website van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk een zoekmachine.

Vakantie

Op vakantie gaan is vaak een hele onderneming. Iemand die met je meedenkt om de passende vakantie te vinden, is dan handig. Vakantiewijzer biedt deze dienstverlening aan. Samen met jou zoekt vakantiewijzer een passend verblijf, bespreekt met dit verblijf al jouw wensen en geeft je tips en advies, zodat je zonder zorgen op vakantie kunt gaan.

Ook op de websites van Visit Flanders en Toegankelijk op reis vind je veel adviezen en tips om je reis of daguitstap goed voor te bereiden. Ben je op zoek naar een lijst met toegankelijke vakantieverblijven neem dan zeker ook eens een kijkje op deze pagina van De Ouders.

Respijthuizen

Kinderen en jongeren tot 19 jaar met bepaalde ernstige zorgbehoeften die thuis worden verzorgd, kunnen tijdelijk verblijven in een respijteenheid. Een gespecialiseerd team geeft ze daar aangepaste verzorging in een sfeer die lijkt op die van een vakantiecentrum. Erkend door RIZIV:

In deze brochure van de Koning Boudewijn Stichting vind je meer informatie over respijt-oplossingen.

Een andere vorm van respijt biedt Casa Clara. Ouders, brussen en families van kinderen met een handicap kunnen hier terecht voor een ontspannen dag, inclusief massage of leuke workshops.